Βρώμη

Η βρώμη, που καλλιεργείται περίπου 2000 χρόνια, διατροφολογικά, είναι από τα πιο πολύτιμα δημητριακά.
Οι αρχαίοι Έλληνες ασχολήθηκαν με την αξία της ως φαρμακευτικό φυτό.
Οι ιδιότητες της βρώμης είναι πολλές και σημαντικές: βοηθά στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στη μείωση του ζαχάρου και της χοληστερόλης και στον έλεγχο του βάρους γιατί δίνει αίσθημα κορεσμού. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι πηγή πρωτεϊνών (περισσότερο από κάθε άλλο δημητριακό) και ενέργειας, βοηθά στη μείωση του στρες και είναι αντικαρκινική.
Όσο για τα μαλακά μπισκότα βρώμης με αμύγδαλα, ηλιόσπορους και σταφίδες που φτιάξαμε, δεν υπάρχουν λόγια!!!