Γιατί να βάλεις τη μελάσα στη διατροφή σου

Γιατί να βάλεις τη μελάσα στη διατροφή σου

Η μελάσα είναι θρεπτικότατη γλυκαντική ουσία που έχει τη μορφή σκούρου παχύρρευστου σιροπιού -θυμίζει πίσσα! Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο και η blackstrap είναι η πιο καθαρή της μορφή, πλούσια σε μέταλλα, ασβέστιο, βιταμίνες Β και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Θεωρείται υπερτροφή!

Ως μια εξαιρετική φυτική πηγή σιδήρου, η μελάσα χρησιμοποιείται από άτομα με αναιμία ή χαμηλό αιματοκρίτη καθώς βοηθάει στην επαναφορά των φυσιολογικών επιπέδων του σιδήρου, του αιματοκρίτη και της φερριτίνης, με τρόπο φυσικό. Συνιστάται κατά την περίοδο της έμμηνου ρύσης, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης που ο οργανισμός της γυναίκας έχει συχνά αυξημένες ανάγκες. Επιπλέον, ενισχύει πολλαπλά τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη αλλά και τους ενήλικες με έντονο ρυθμό ζωής.

Στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική είναι ένα υλικό με ιδιαίτερη γευστική προσωπικότητα! Με τα έως δύο κουταλάκια του γλυκού, που είναι η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ενδιαφέρον αναψυκτικό που συνδυάζει την πρόσληψη ενός από τα καλύτερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής στον κόσμο με τη γεύση και την ικανοποίηση ενός decadent αναψυκτικού!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!