Στάσου, μύγδαλαα!

Στάσου, μύγδαλαα!

Στάσου, μύγδαλαα! Στάσου, μην τρέχεις σου λέω! Άναμπελ, είναι υπερτροφή! Δοκίμασε! Μην τρέχεις! Να σου εξηγήσωωωω!


Από πού να αρχίσω;! Από τους Εβραίους, που γνώριζαν την εξημερωμένη αμυγδαλιά από το 16ο αιώνα π.Χ.; Τον Τουταγχαμών, το βασιλιά της Αιγύπτου, που τοποθέτησαν αμύγδαλα στον τάφο του για να ΄χει ένα δυναμωτικό σνακ στη μεταθάνατον ζωή; Απ' τη λατινική του ονομασία που είναι Nux Greacum, δηλαδή Ελληνικό καρύδι γιατί διαδόθηκε από τους Έλληνες στην Ιταλία; Σταματάω να τρέχω! Εσύ χάνεις!

Η αμυγδαλιά, ένα δέντρο που αντέχει στη ξηρασία και σχεδόν σε όλα τα είδη εδαφών, μας δίνει τους θρεπτικούς σπόρους του και την υπέροχη -ανυπόμονη- ανθισμένη του εικόνα και μυρωδιά. Από τα αμύγδαλα γίνεται λάδι, γάλα, βούτυρο και αλεύρι, με αντιγηραντική βιταμίνη Ε, επουλωτική βιταμίνη Κ, ασβέστιο, λινολεϊκό οξύ που θρέφει το δέρμα, πολύτιμα λιπαρά οξέα που, μεταξύ των άλλων, προστατεύουν την καρδιά...

Αλέσαμε αμύγδαλα μαζί με ξερά φρούτα και πλάσαμε μπαλάκια γεμάτα ενέργεια και μεγάλη θρεπτική αξία!

Άναμπελ, να σε τρατάρουμε ένα δυναμοσφαιρίδιο;


mpales energias me amigdala

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!