Κεχρί

Κεχρί

Θα σας πω μια ιστορία... Πολύ πριν καλλιεργηθεί το ρύζι, την προϊστορική εποχή, κάτοικοι της Ασίας και της Β. Αφρικής καλλιεργούσαν το κεχρί. Με 500 περίπου είδη, τη γρηγορότερη ωρίμανση από κάθε άλλο δημητριακό (65 μέρες!) και τη μικρότερη απαίτηση για νερό, το κεχρί αποτελεί μια πολύ παραγωγική γεωργική επιλογή. Οι αρχαίοι Έλληνες το καλλιεργούσαν κι έφτιαχναν ψωμί με αυτό. Στην Ινδία κάνουν επίπεδες πίτες, στη Ρωσία “κεχρόγαλο” (γλυκό ή αλμυρό), ενώ σε πολλά μέρη του κόσμου θεωρείται η ιδανική τροφή για μετά τον τοκετό, για ανάκτηση δυνάμεων και τη προώθηση της γαλακτοπαραγωγής. Είναι αγαπημένη τροφή των χορτοφάγων, των... παπαγάλων, των αθλητών και όσων αποφεύγουν τη γλουτένη.
Το κεχρί είναι υπερτροφή! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί ρυζιού (π.χ. στα γεμιστά ή στο σπανακόρυζο) ή ζυμαρικού (σε σούπες ή σαλάτες) κυριολεκτικά αναβαθμίζοντας τη θρεπτική αξία του φαγητού!
Τα "παιδιά στην κουζίνα" με το κεχρί, έφτιαξαν ένα δροσερό και μυρωδάτο ταμπουλέ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!