Σπανάκι....

Σπανάκι....

Ο Ποπάυ ο ναύτης ζουπούσε με το δυνατό του χέρι μια κονσέρβα σπανάκι και εκτοξευόταν το περιεχόμενο στο στόμα του, έτσι γινόταν ακόμα δυνατότερος! Πολύ ορθά έπραττε ο Ποπάυ και δεν έτρωγε ωμό το σπανάκι!

Η σημαντική ποσότητα σιδήρου που βρίσκεται στο ωμό σπανάκι είναι δυστυχώς σε μορφή δύσκολα απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας.

Το σπανάκι όμως μαγειρεμένο, κυρίως όταν συνοδεύεται με τροφές πηγές βιταμίνης C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά) και ελαιόλαδο, καθιστά την απορρόφηση του σιδήρου μεγαλύτερη. Επιπλέον, είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ και ευεργετικό για το το μυαλό, τα οστά και τα μάτια.


Με την αφράτη μας ζύμη, με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και φυσικά σπανάκι, γίναμε φάμπρικα... σκουληκιών!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!