Συμμετοχή σε Ημερίδα Διατροφής

Συμμετοχή σε Ημερίδα Διατροφής

Το συμπαθέστατο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργάνωσε στις 29 Νοεμβρίου Ημερίδα για τη Διατροφή που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η κυρία Κάτια Βαρταλίτη, μέλος της Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, μίλησε για το ρόλο και τις δράσεις του ΣΕΒΤ. Η αγαπητή μας κυρία Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, συγγραφέας, μίλησε για το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας και Διατροφής της Αστυπάλαιας που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Αστυπάλαιας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου (στο οποίο συμμετείχε και η «παιδιά στην κουζίνα!» με μαγειρικές δράσεις για τα παιδιά, και η Ασπασία Πρόβου με μια παρουσίαση για τους γονείς του νησιού). Η διαιτολόγος-διατροφολόγος κυρία Μαριέττα Μιχαήλ παρουσίασε απλά και εύστοχα το ρόλο που η διατροφή παίζει στις τροφικές αλλεργίες των παιδιών. 

Η Health Coach Ασπασία Πρόβου, μέσα από θεωρία αλλά και παραδείγματα, μίλησε για την προτεραιότητα που η αυτοφροντίδα αξίζει να έχει στη ζωή των γονέων και των δασκάλων. Καθοδήγησε ένα εργαστήριο που βοήθησε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εικόνα του επιπέδου της ισορροπίας σε κάθε τομέα της ζωής τους και στη συνέχεια ο καθένας τους δημιούργησε ένα σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!