Παιδιά στην κουζίνα, στην Αστυπάλαια

Παιδιά στην κουζίνα, στην Αστυπάλαια

Η "παιδιά στην κουζίνα!" είχε τη μεγάλη χαρά να ταξιδέψει στην Ασπυπάλαια για να συμμετάσχει στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας & Διατροφής Ασπυπάλαιας!

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με αγάπη και ενθουσιασμό από τη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, με τη συνεργασία διαφόρων φορέων του νησιού. Στις δράσεις, που περιλάμβαναν εργαστήρια μαγειρικής, γιόγκα, παρουσιάσεις βιβλίων, οικογενειακή συμβουλευτική και παιχνίδια με ζογκλέρ, συνέρρευσαν όλα τα παιδιά της Αστυπάλαιας, από τα προνήπια μέχρι τα παιδιά της ΣΤ' δημοτικού, αλλά και οι γονείς και οι δάσκαλοι!  

παιδικό φεστιβάλ υγείας και διατροφής αστυπάλαιας παιδιά στην κουζίνα

Εμείς, ως "παιδιά στην κουζίνα!"  γνωρίσαμε τα παιδιά του Προνηπίου, Νηπίου, της Α' και της Β' Δημοτικού, σε εργαστήριά μας μαγειρικής και καλής διατροφής. Παρασκεύασαν μαζί μας κριτσίνια καρότου και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα καρότα, τις αρχές της καλής διατροφής και της υγιεινής στην κουζίνα. Μας έκανε εντύπωση η ιδιαίτερα καλή τους διάθεση και τα φωτεινά πρόσωπά τους!

Το απόγευμα της Κυριακής, η Ασπασία Πρόβου παρουσίασε στους γονείς του νησιού την ολιστική προσέγγιση για την υγεία και τη διατροφή, στη γεμάτη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου. Η εκφραστική της εκφορά, με τα ζωντανά παραδείγματα, σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού δημιούργησε ένα κλίμα με σπάνια ζεστασιά!

Τα Νέα και το Elniplex έγραψαν για αυτήν την υπέροχη πρωτοβουλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!