Εργαστήριο μαγειρικής: ντολμαδάκια!

Εργαστήριο μαγειρικής: ντολμαδάκια!

Εργαστήριο μαγειρικής & διατροφής για το αμπέλι: ντολμαδάκια γιαλαντζί!

Ελάτε το Σάββατο, 14 Μαΐου, στο Βαζάκι, στις 10:30 για να φτιάξουμε ντολμαδάκια γιαλαντζί! 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!!! (στο inbox, με sms ή με τηλεφώνημα στο 6984337084, με email στο paidiastinkouzina@gmail.com)
Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι περίπου μιάμιση ώρα.

Τα "παιδιά στην κουζίνα" με την Ασπασία Πρόβου είναι εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά (4+), σχεδιασμένα από μια ομάδα παιδαγωγών και επιστημόνων. Είναι διαθεματικά και πραγματοποιούνται συνήθως τακτικά σε σχολεία, αλλά και με τη μορφή σεμιναρίων, καθοδηγούμενα από την Ασπασία. Χρησιμοποιώντας ως όχημα τη διασκέδαση της μαγειρικής, τα παιδιά μαθαίνουν τις αρχές της καλής διατροφής. 


(Παρακάτω θα βρείτε πολλές επιπλέον πληροφορίες!)
Το μαγείρεμα είναι διασκέδαση κυρίως όταν το κάνουμε όλοι μαζί. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του παιδιού. Με βιωματικό τρόπο καλλιεργεί τη μαθηματική σκέψη του (αναλογίες, δοσολογίες, ζύγιση κ.λπ.), μαθαίνει να ακολουθεί οδηγίες συνδυάζοντας περιγραφικές εικόνες και χρονολογική σειρά και έτσι αναπτύσσει τη μεθοδικότητα και την ωριμότητά του. Και πόσο σημαντική είναι η ικανοποίηση για το δημιούργημά σου ειδικά όταν το μοιράζεσαι ή όταν δέχεσαι συγχαρητήρια!

Πέρα από τη βασική ορολογία της κουζίνας, το παιδί μαθαίνει αρχές σωστής διατροφής και κανόνες ασφάλειας που εμπεδώνονται για μια ζωή καθώς υπογραμμίζονται και εξηγούνται όλα τα "γιατί".

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι όσο είναι δυνατό λιγότερο επεξεργασμένα και περισσότερο θρεπτικά (όπως για παράδειγμα το αλεύρι ολικής άλεσης, το παρθένο ελαιόλαδο και το χαρουπόμελο) ή και ανεπεξέργαστα (όπως το μέλι, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά κ.λπ.). Επιλέγονται κυρίως εποχιακά προϊόντα, συχνά συναρτημένα με παραδοσιακές διαδικασίες και συνταγές και, όταν είναι εφικτό, αυτές αναπαράγονται. Με κάθε ευκαιρία δίνονται εγκυκλοπαιδικές, ιστορικές και διατροφολογικές πληροφορίες σχετικές με τα διάφορα τρόφιμα, χρησιμοποιώντας και εποπτικό ή/και αναγνωστικό υλικό (παραμύθια, λαογραφικά κείμενα κ.τ.λ.). Το παιδί εξερευνά, διασκεδάζει και με κατάλληλη καθοδήγηση εξοικειώνεται με νέες τροφές. Η νηπιακή ηλικία είναι ένα υπέροχο ταξίδι ανακαλύψεων νέων γεύσεων, μεταξύ άλλων, αλλά –κάποιοι από εμάς το γνωρίζουν καλά– μπορεί να γίνει και σοβαρή πρόκληση. Σύμφωνα με τη, για χρόνια μελετημένη και δοκιμασμένη, θεωρία του «Mange tout» της Lucy Thomas, το παιδί περιεργάζεται με διάφορους διασκεδαστικούς τρόπους φρούτα και λαχανικά, χωρίς ποτέ να του ζητηθεί να δοκιμάσει, με απώτερο σκοπό αυτή η εξοικείωση να μετουσιωθεί σε συμπάθεια!

Έτσι λοιπόν, φοράμε ποδιές, σηκώνουμε τα μανίκια... και τυλίγουμε ντολμαδάκια γιαλαντζί, μαθαίνοντας για το αμπέλι και την καλή διατροφή!

Το εργαστήριο αυτό θα πραγματοποιηθεί στο “Βαζάκι”, ως συνέχεια των υπέροχων Σαββατιάτικων πρωινών των προηγούμενων μηνών, για παιδιά 4-12+ ετών, με κόστος 16,5€ + φπα. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email (paidiastinkouzina@gmail.com) ή με μήνυμα στο facebook. Ενώ, για κράτηση θέσης επικοινωνήστε και με το 6984337084.

Οι γονείς-συνοδοί των παιδιών, θα μπορούν είτε να παραμείνουν στο Βαζάκι (στον ισόγειο χώρο, για έναν καφέ/χυμό/σνακ) είτε να περνούν να πάρουν τα παιδιά μετά από περίπου 80 λεπτά.

Το κάθε παιδί φεύγοντας θα παίρνει μαζί του, συσκευασμένο, το δικό του μαγειρικό κατασκεύασμα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!