Ειλικρινά, το αβοκάντο που θα φας, χρειάζεται πλύσιμο!

Ειλικρινά, το αβοκάντο που θα φας, χρειάζεται πλύσιμο!


Το αβοκάντο έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως το πιο θρεπτικό φρούτο! Είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα και αποτελεί ουδέτερο καμβά για πολλές δημιουργίες προσφέροντας γεύση αλλά και ενδιαφέρουσα υφή.

Εσύ πλένεις το αβοκάντο που θα φας;

Για λόγους ευκολίας και ταχύτητας, πολλοί από εμάς αμελούμε το πλύσιμο των τροφίμων των οποίων δεν καταναλώνουμε τη φλούδα, με τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο και το αβοκάντο να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Φαίνεται όμως ότι το πλύσιμο και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό, καθώς η φλούδα μπορεί να φιλοξενήσει ποικιλία από μικροοργανισμούς, οι οποίοι μπορεί να είναι και παθογόνοι. Τα βακτήρια αυτά μπορούν πολύ εύκολα να φτάσουν στη σάρκα του φρούτου που τελικά θα χρησιμοποιήσουμε.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) εξέδωσε σχετική αναφορά με τα αποτελέσματα ελέγχων σε αβοκάντο από το 2014 μέχρι και το 2016, καθιστώντας το πλύσιμο του καρπού απαραίτητο λόγω της παρουσίας των στελεχών Salmonella και Listeria monocytogenes σε σημαντικό ποσοστό αυτών.

Ηλικιακές ομάδες όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες σε τέτοιου είδους λοιμώξεις από το μέσο πληθυσμό, αλλά το πλύσιμο των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε, ακόμα και αν αφαιρούμε τη φλούδα, είναι μία συνήθεια προς όφελος της υγείας μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!