5 τρόποι να αξιοποιηθεί το μπαγιάτικο ψωμί!

Από κανένα σχεδόν ελληνικό τραπέζι δε λείπει το ψωμί, αλλά υπάρχουν φορές που... δεν υπολογίζουμε σωστά την ποσότητα.
Το μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να αξιοποιηθεί υπέροχα, καθώς μπορεί να έχει απίστευτες δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης!
· Φτιάχνουμε σπιτικά τραγανά κρουτόν για τις σαλάτες ή τις χειμωνιάτικες σούπες: τεμαχίζοντας το ψωμί σε κυβάκια και δίνοντας του γεύση με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά θα έχουμε το πιο νόστιμο συνοδευτικό! Ψήνουμε τα κρουτόν στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή και στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε κλειστό αεροστεγές βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος.
· Φτιάχνουμε αφράτα μπιφτεκάκια: ζυμώνουμε τον κιμά με μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας πριν σχηματίσουμε μικρά μπαλάκια μαζί με τα παιδιά.
· Χρησιμοποιούμε το ψωμί για μια γλυκιά πουτίγκα: τοποθετώντας το ψωμί σε ένα ταψάκι και περιχύνοντάς το με το μείγμα από 1 αυγό, ½ φλιτζάνι γάλα, 2 κ. σούπας ζάχαρη και λίγη κανέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε ζεστό.
· Φτιάχνουμε τάρτα με βάση το ψωμί: απλώνοντας το ψωμί στην ταρτιέρα και αλείφοντας το με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
· Το κάνουμε ψίχουλα στο μπλέντερ ή το multi και έχουμε έτοιμο τρίμμα για όποια λιχουδιά θέλουμε να κάνουμε πανέ. Με λίγη γλυκιά πάπρικα ή αρωματικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι...), διανθίζεται πανεύκολα!