Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Υλικά
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 4 κ.σ. ζάχαρη ¼ κούπα κακάο 2 κ.γ. baking powder 3 αβγά 1/4 κ.γ. αλάτι 500 γραμμάρια παντζάρια, βρασμένα, χωρίς τα φύλλα 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 50 ml ελαιόλαδο 100 ml σησαμέλαιο
προαιρετικά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας θα βοηθήσει να καλυφθεί η μυρωδιά του παντζαριού, αν δεν τη θέλουμε.
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι, ενώ παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χρησιμοποιούμε το μπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τα παντζάρια, και τα ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Σε αυτό το υγρό μείγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο, και σταδιακά τα στερεά υλικά. Τελευταίο ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 45-50΄.