Πολύχρωμα αλμυρά κεϊκάκια

Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια 2 μέτρια καρότα 1 κ. αρακάς 1 βραστή πατάτα 2 κ. κίτρινο τυρί τριμμένο 1 κ. γάλα 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 4 αυγά 500 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως 5 κ.σ. baking powder
[κ. = κούπα = 250ml, κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, κ.σ. = κουταλιά της σούπας]
προαιρετικά
Προσθέτουμε μπαχαρικά και μυρωδικά της επιλογής μας για να εμπλουτίσουμε το αλμυρό μας κέικ.
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και χρησιμοποιώντας μία καθαρή πετσέτα ή τουλπάνι τα στραγγίζουμε καλά ώστε να απομακρύνουμε όλο το ζωμό.
Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τα λαχανικά αυτά μαζί με την πατάτα και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Σταδιακά προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ενώ ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
Ψήνουμε τα κεϊκάκια σε φορμάκια για cupcakes που έχουμε λαδώσει καλά και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.