Πάστα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι πιπεριές φλωρίνης από βαζάκι, τεμαχισμένες 2 κ. σούπας ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι
προαιρετικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά της επιλογής μας - το θυμάρι ταιριάζει εξαιρετικά!
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το μίγμα μας. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από το σκεύος και πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ ή στο multi μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Δοκιμάζουμε και αυξομειώνουμε το αλάτι και τα μυρωδικά ανάλογα με τη γεύση μας.
Απολαμβάνουμε την πάστα κόκκινης πιπεριάς ως άλειμμα στο ψωμί, γρήγορη σάλτσα για τη μακαρονάδα μας ή τη σπιτική πίτσα ή ακόμα και ως παιχνιδιάρικη πινελιά σε ένα μαγειρευτό πιάτο με όσπρια!
Διατηρείται σε καλά κλειστό βαζάκι για περίπου 1 εβδομάδα.