Μάφιν φράουλα-μπανάνα

0Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
8
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Μάφιν φράουλα-μπανάνα

Υλικά

3 μικρές (Κρήτης) ή 2 μέτριες μπανάνες, πολύ ώριμες 8-10 μικρές φράουλες 🍓 σε μικρά κομματάκια 2 αβγά ¼ κ. ελαιόλαδο ½ κ. ζάχαρη καρύδας 1 κ. αλεύρι ¼ κ. νιφάδες βρόμης 1 κ.γ. baking powder ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

[κ. = κούπα = 250ml, κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού]

προαιρετικά

1/8 κ.γ. αλάτι

Αυτή η συνταγή γίνεται υπέροχα και χωρίς γλουτένη!


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε τα φορμάκια μας με ειδικά χαρτάκια.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη βανίλια, τα αυγά και τη ζάχαρη και να αναδεύουμε με σύρμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το αλεύρι (εμείς βάλαμε μισή κούπα αλεύρι ρεβυθιού και μισή κούπα αλεύρι χωρίς γλουτένη), τη βρόμη, το baking powder και τη σόδα και ξανανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια της φράουλας και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαρίζ.

Το μοιράζουμε στα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!