Λαζαράκια

Υλικά
1 κιλό αλεύρι (το μισό ολικής άλεσης) ⅓ κούπας ζάχαρη καστανή ή καρύδας ⅓ κούπας ελαιόλαδο 12 γραμμάρια μαγιά ξηρή 3 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. γαρίφαλο 1 κ.γ.αλάτι 1 κούπα γάλα χλιαρό
[μία κούπα = 250ml]
προαιρετικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα γαρίφαλα για να βάλουμε ματάκια στα λαζαράκια μας!
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη και μία χούφτα από το αλεύρι. Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, ενώ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο και σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε θερμό περιβάλλον, σκεπασμένη με μία νωπή πετσέτα.
Πλάθουμε μαζί με τα παιδιά σε λαζαράκια κάθε γούστου, και τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε άλλα 20-30 λεπτά να φουσκώσουν πριν τα ψήσουμε στους 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι!