Λαγάνα

2Ω 00Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
4
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Λαγάνα

Υλικά

100 g αλεύρι σκληρό 150 g αλεύρι ολικής άλεσης 175 ml χλιαρό νερό 5 g ξηρή μαγιά 1 κ.γ. μέλι ½ κ.γ. αλάτι 3 κ.σ. ελαιόλαδο

[κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, κ.σ. = κουτάλι της σούπας]

προαιρετικά

Για να κολλήσει το σουσάμι διαλύουμε ½ κ.γ. ζάχαρη σε 1 κ.σ. χλιαρό νερό και με πινέλο αλείφουμε τη λαγάνα ακριβώς πριν τη βάλουμε για ψήσιμο και την πασπαλίσουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το μέλι, μια χούφτα απ’ το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι, ξανα-ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σ’ ένα μπολ σκεπασμένη με μια νωπή πετσέτα, για μία περίπου ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Όταν είναι έτοιμη την ξεφουσκώνουμε και τη βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί μέσα σ’ ένα ταψί. Με λαδωμένα χέρια της δίνουμε το σχήμα της και την ξανα-αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει. Τότε, κάνουμε δαχτυλιές για να πάρει τη χαρακτηριστική μορφή της λαγάνας. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!