Κρουασάν ολικής άλεσης

3Ω 00Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
12
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Κρουασάν ολικής άλεσης

Υλικά

2 κούπες αλεύρι σκληρό (ίσως και λίγο λιγότερο) 2 κούπες αλεύρι ολικής (ίσως και λίγο λιγότερο) 1 κούπα γάλα, χλιαρό 30 γρ φρέσκια μαγιά ή 10 γρ ξηρή ½ κούπα λάδι 2 αυγά 1 κ.σ. μέλι ½ κ.γ. αλάτι

προαιρετικά

λίγο γάλα για την επικάλυψη


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε μία χούφτα από το αλεύρι. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει για περίπου 10 λεπτά, ενώ αναμιγνύουμε τα στερεά μας υλικά. Προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς, τα αυγά, το λάδι και το μέλι και ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον, καλυμμένη με μία νωπή πετσέτα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C, στον αέρα.

Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, σχηματίζουμε με αυτά μπάλες και απλώνουμε με τον πλάστη σε κυκλικούς δίσκους. Κόβουμε κάθε δίσκο σε τρίγωνα, όπως την πίτσα και σχηματίζουμε κρουασάν τυλίγοντας από τη φαρδιά άκρη προς τη μύτη κάθε τριγώνου.

Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά, να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!