Κόκο-τσόκο
Υλικά
130g γιαούρτι 25g μέλι 60-100g τριμμένη καρύδα 150g σοκολάτα κουβερτούρα 70%
προαιρετικά
2 πρέζες ανθό αλατιού λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή πικάν
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα. Οι ακριβείς ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από την υγρασία του γιαουρτιού και τη ρευστότητα του μελιού. Το γιαούρτι είναι καλό να μην είναι πολύ ξινό και υγρό, εμείς χρησιμοποιήσαμε πρόβειο. Η “ζύμη” που προκύπτει δεν είναι ιδιαίτερα εύπλαστη αλλά χρειάζεται να είναι διαχειρισιμη ώστε να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια ή μικρά μπαράκια. Στη συνέχεια, λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και βουτάμε τη σχηματισμένη ζύμη ώστε να καλυφθεί. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού ή/και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Γιαμμμ!
Εννοείται ότι γίνονται και βίγκαν, με γιαούρτι καρύδας αντί για ζωικό και σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου αντί για το μέλι.