Χούμους με λιαστή ντομάτα

1Ω 00Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
8
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Χούμους με λιαστή ντομάτα

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα μαζί με ¼ της κούπας από το νερό που έβρασαν ⅔ κούπα ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως 3 κ.σούπας ελαιόλαδο χυμός από μισό λεμόνι 2 κ.σούπας πάστα λιαστής ντομάτας αλάτι, κύμινο


Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα ρεβίθια χρησιμοποιώντας το μπλέντερ ή το μούλτι, προσθέτοντας το νερό τους σταδιακά και σε τέτοια ποσότητα ώστε να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και αναμιγνύουμε καλά.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε καλά κλειστό βάζο για 3-4 ημέρες.

Απολαμβάνουμε στο ζεστό ψωμάκι, την αραβική πίτα, ως συστατικό του σάντουιτς ή και ως χορταστικό ντιπ για τα τραγανά λαχανικά μας!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!