Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

0Ω 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
10
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

Υλικά

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής ½ κ.γ. baking powder 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα καστανή ζάχαρη (ή λιγότερο) 1 κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. γαρίφαλο 2+ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης 2+ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες λιωμένη κουβερτούρα

προαιρετικά

Το αποτέλεσμα είναι μια χαρά και με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης!


Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, στο χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε ελαφρά και παρατηρούμε πως αφρίζει! Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε το baking powder και σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αποφεύγουμε το ζύμωμα και το πολύ “δούλεμα” της ζύμης γιατί θα βγει το λάδι και θα χαλάσει η επιθυμητή υφή της. Σχηματίζουμε κουλουράκια με τα δυο χεράκια ή με κουπ-πατ. Τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180°C ή μέχρι να ροδίσουν και να αφυδατωθούν. Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν πλήρως, βουτάμε την επάνω τους πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα βάζουμε στο ψυγείο ή τα βγάζουμε στη δροσιά για να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!