Frozen yogurt
Υλικά
2 κούπες γιαούρτι (περίπου 500 γραμ.) 2-4 κ.σ. μέλι 3 κούπες κατεψυγμένα φρούτα
[κ.σ.= κουταλιά της σούπας, κ.γ.=κουταλάκι του γλυκού, κούπα=250ml]
προαιρετικά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε ώριμα φρούτα, όπως φράουλες, κεράσια και μπανάνα, σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, χωρίς -όσο γίνεται- να ακουμπάει το ένα κομματάκι το άλλο. Αφήνουμε να παγώσουν τελείως για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του blender ομογενοποιούμε το μέλι με το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και αλέθουμε. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε σε ειδικά καλουπάκια παγωτού για να καταναλωθεί αργότερα.
Βοηθάει πολύ να βάλουμε τον κάδο του blender στην κατάψυξη για μία περίπου ώρα πριν τον χρησιμοποιήσουμε, ωστε η υφή του frozen yogurt να είναι όσο το δυνατόν πιο παχύρευστη-παγωμένη, αν πρόκειται να το καταναλώσουμε αμέσως.
Ο λόγος που ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι πριν προσθέσουμε τα παγωμένα φρούτα είναι γιατί το μέλι είναι πιθανό να πετρώσει από το κρύο και να μην καταφέρουμε να το ανακατέψουμε επαρκώς!