Δημητριακά πρωινού με κανέλα

Υλικά
1 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα κεφίρ ή ξινόγαλο
1/3 κούπα ελαιόλαδο ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1/3 κούπα (ή και λιγότερο) ζάχαρη καστανή ή καρύδας
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε τα υγρά υλικά (κεφίρ, ελαιόλαδο, μέλι, βανίλια) και προσθέτουμε σταδιακά το αλευρι με τη σόδα και την κανέλα. Η ζάχαρη θα χρησιμοποιηθεί σε επόμενο στάδιο. Αφήνουμε για 10-15’ τη ζύμη, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε με πλάστη, σε αλευρωμένο πάγκο, σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη -αν θέλουμε- και κόβουμε με μαχαίρι ή κόφτη πίτσας σε μικρά τετραγωνάκια, περίπου 1,5x1,5εκ. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160, για 15-20’ περίπου ή μέχρι να αφυδατωθούν τελείως και να ροδίσουν ελαφρά. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.