Αναψυκτικό μελάσας

Υλικά
1 κ.γ. μελάσα (blackstrap molasses) 1 κ.γ. μέλι ¼ κούπας ζεστό νερό παγάκια ή κρύο νερό
[κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, 1 κούπα = 250ml]
προαιρετικά
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ποτήρι με το ζεστό νερό (2 δάχτυλα αρκούν) προσθέτουμε τη μελάσα και την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε ξανά. Γεμίζουμε το ποτήρι με κρύο νερό ή παγάκια και τέλος ολοκληρώνουμε το αναψυκτικό με όσες σταγόνες χυμού λεμονιού μας είναι ευχάριστες στη γεύση. Η προσθήκη του χυμού (ή και κάποια άλλη πηγή βιταμίνης C) βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας.
Στην υγειά μας! Περισσότερα για την θρεπτική μελάσα, εδώ.