Τυροπιτομπαλάκια

0Ω 35Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
6
ΜΕΡΙ∆ΕΣ

Τυροπιτομπαλάκια

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γρ., κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο) 1/2 κεσεδάκι παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. σόδα φαγητού (την ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι) 1 κ.γ. baking powder 1/2 κιλό αλεύρι (ή όσο χρειαστεί για να γίνει αφράτη η ζύμη) τουλάχιστον το μισό ολικής άλεσης 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 αβγό

προαιρετικά

θυμάρι ή δυόσμο ή άνηθο πιπέρι τριμμένη γραβιέρα


Εκτέλεση

Αφού ανακατέψουμε το γιαούρτι με τη σόδα (και παρατηρήσουμε ότι φουσκώνει!!!), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αβγό. Αφήνοντας τελευταίο το τυρί, ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά και σχηματίζουμε μπαλάκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, στους 200°C, για 25’.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!