Κλασικό χούμους

Υλικά
500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα μαζί με ¼ της κούπας από το νερό που έβρασαν ⅔ κούπα ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως 3 κ.σ. ελαιόλαδο χυμός από μισό λεμόνι αλάτι, κύμινο
[1 κούπα = 250ml κ..σ. = κουταλιά της σούπας]
προαιρετικά
- η γλυκιά πάπρικα του πάει πολύ!
- με την προσθήκη λίγου πολτοποιημένου σκόρδου γίνεται πιο μερακλίδικο!
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα ρεβίθια χρησιμοποιώντας το μπλέντερ, προσθέτοντας το νερό τους σταδιακά και σε τέτοια ποσότητα ώστε να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και αναμειγνύουμε καλά.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε καλά κλειστό βάζο για έως 5 ημέρες.
Απολαμβάνουμε στο ζεστό ψωμάκι, την αραβική πίτα, ως συστατικό του σάντουιτς ή και ως χορταστικό ντιπ για τα τραγανά λαχανικά μας!