Κουλουράκια μανταρινιού χωρίς ζάχαρη

0Ω 45Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
8
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Κουλουράκια μανταρινιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά

¼ κούπας ελαιόλαδο ½ κούπα σησαμέλαιο ½ κούπα χυμό μανταρίνι ξύσμα από δύο μανταρίνια 2 κ.σ μέλι 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα 1 κ.γ baking powder ½ κ.γ σόδα 1 κ. γλυκού κανέλα 3 ⅓ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

προαιρετικά

Μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.σούπας κακάο, για πανέμορφα κουλουράκια μαρμπρέ ή γαρύφαλλο και τζίντζερ για ακόμα πλουσιότερο άρωμα!


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και το λικέρ σε ένα μπολ. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και αναμιγνύουμε με την κουτάλα, πριν πλάσουμε και δουλέψουμε τη ζύμη μας. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια ή μπαστουνάκια ή μπισκοτάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αφυδατωθούν, ανάλογα με το μέγεθος τους.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!