Μπισκότα χαρουπιού, χωρίς ζάχαρη

0Ω 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
18
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Μπισκότα χαρουπιού, χωρίς ζάχαρη

Υλικά

½ κούπα χυμό πορτοκαλιού ¾ κούπα ελαιόλαδο ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. ρακί 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα χαρουπάλευρο 2 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής 1 κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο ½ κούπα αμύγδαλα σπασμένα

(1 κούπα = 250ml)

προαιρετικά

½ κούπα σταφίδες μαύρες ½ κούπα σουσάμι


Εκτέλεση

Αφού ανακατέψουμε όλα στα υγρά υλικά, προσθέτουμε τη σόδα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε.

Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα ή/και τις σταφίδες ή/και το σουσάμι και σχηματίζουμε ισοπαχή κουλουράκια, σε σχήματα της επιλογής μας, με τα χέρια ή με κουπάτ.

Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να αφυδατωθούν τελείως.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!

Νεοφυής Επιχειρηµατικότητα